Kako deaktivirati ili izbrisati svoj LinkedIn račun

Kako deaktivirati ili izbrisati svoj LinkedIn račun

Ako više ne koristite mrežnu uslugu, dobro je izbrisati ili deaktivirati svoj račun. To je sigurnije i sigurnije od puštanja da stoji tamo neiskorišteno.



Srećom, možete deaktivirati ili izbrisati svoj LinkedIn račun ako više ne tražite posao ili ste zainteresirani za umrežavanje.



Evo svega što trebate znati o brisanju ili deaktiviranju vašeg LinkedIn računa ...





kako izbrisati sigurnosne kopije s vremenskog stroja

Deaktiviranje u odnosu na brisanje vašeg LinkedIn računa

LinkedIn nudi tri mogućnosti za ograničavanje ili otkazivanje vašeg računa: značajku hibernacije, mogućnost ograničavanja javne vidljivosti i potpuno brisanje vašeg računa i podataka.

Međutim, značajka hibernacije je nova i uvedena je samo ograničenom broju korisnika. Stoga, budući da svaki korisnik LinkedIna trenutno nema ovu opciju, umjesto toga ćemo se usredotočiti na pokazivanje kako deaktivirati ili izbrisati vaš LinkedIn račun.



Trenutno LinkedIn predlaže ograničenje javne vidljivosti vašeg računa ako ga ne želite potpuno izbrisati. To sprječava korisnike koji nisu prijavljeni na uslugu da vide vaš profil. Međutim, ostavlja vaš profil netaknutim i vidljivim korisnicima LinkedIna.

Brisanjem vašeg LinkedIn računa, s druge strane, vaš profil se potpuno uklanja s web stranice. Također briše članke, komentare i postove.

Kako deaktivirati svoj LinkedIn račun

LinkedIn nema široko rasprostranjenu opciju za deaktiviranje ili onemogućavanje vašeg računa. Umjesto toga, sve što možete učiniti je sakriti svoj račun od rezultata tražilice. Ovo također skriva vaš profil od korisnika koji nisu prijavljeni na LinkedIn.

Da biste ograničili vidljivost svog profila, odaberite Ja izbornika u gornjem desnom kutu LinkedIn početne stranice i kliknite na Postavke i privatnost .

Ovo će vas odvesti na nadzornu ploču postavki privatnosti. Odaberite zaglavlje na kojem piše Uredite svoj javni profil .

Sa strane stranice postavki javnog profila vidjet ćete opciju za Uredi vidljivost . Pored naslova Javna vidljivost vašeg profila , kliknite na klizač da biste ga uključili ili isključili.

Ovo je, međutim, pomalo zavaravajuće. Kao što LinkedIn napominje, može proći nekoliko tjedana prije nego što se vaš profil prestane prikazivati ​​u rezultatima tražilice. Također se možete prijaviti na svoj LinkedIn račun i koristiti usluge web stranice --- i vaš će profil i dalje biti vidljiv vašim postojećim vezama.

Napomena: Druga relevantna postavka koju biste trebali promijeniti je vidljivost vašeg profila na partnerskim uslugama. Ova se postavka nalazi na vašoj LinkedIn nadzornoj ploči za privatnost. Pomaknite se dolje do Vidljivost profila isključena s LinkedIna i isključite postavku.

Uređivanje ovih postavki daleko je od ispravnog onemogućavanja ili deaktiviranja vašeg LinkedIn računa, ali to je trenutno jedina dostupna opcija za one koji žele privremeno onemogućiti svoj LinkedIn račun.

Da biste ograničili vidljivost svog profila od prijavljenih korisnika LinkedIna, morate urediti određena polja svog profila (npr. Preporuke) te ih sakriti ili izbrisati.

Kako izbrisati svoj LinkedIn račun

Potpuno brisanje vašeg LinkedIn računa jedini je način da u potpunosti uklonite svoj profil tako da ga nitko ne može vidjeti, uključujući druge korisnike LinkedIna.

Da biste u potpunosti izbrisali svoj LinkedIn račun, odaberite Ja izbornik u gornjem desnom kutu vaše LinkedIn početne stranice i kliknite Postavke i privatnost .

Prebacite se na Račun karticu i pomaknite se dolje do Zatvaranje vašeg LinkedIn računa . Kliknite na Promijeniti gumb za pokretanje postupka brisanja.

LinkedIn će od vas tražiti da unesete razlog za zatvaranje računa. Nakon što ste odabrali jednu, kliknite Sljedeći . Konačno, Unesite svoju lozinku na sljedećoj stranici i kliknite Zatvoren račun .

Ako vratite svoj račun u roku od 20 dana, dijelovi vašeg profila mogu se oporaviti. Međutim, određene informacije, poput preporuka i članstva u grupama, nije moguće oporaviti.

Kako izbrisati druge račune društvenih medija

Ako želite preuzeti kontrolu nad svojom privatnošću i sigurnošću na mreži, možete izbrisati ili deaktivirati druge neiskorištene račune društvenih medija.

Da biste izbrisali svoje račune na Facebooku, Twitteru, Instagramu i Snapchatu, pogledajte objašnjenje u našem vodiču kako izbrisati svoju prisutnost na društvenim mrežama .

Udio Udio Cvrkut E -pošta Je li u redu instalirati Windows 11 na nekompatibilno računalo?

Sada možete instalirati Windows 11 na starija računala sa službenom ISO datotekom ... ali je li to dobro učiniti?

Pročitajte Dalje
Povezane teme
  • Društveni mediji
  • Produktivnost
  • Mrežna privatnost
  • LinkedIn
  • Kratak
O autoru Megan Ellis(116 objavljenih članaka)

Megan je odlučila objediniti svoju diplomu s novim medijima i životni vijek za nastavak karijere u tehnološkom novinarstvu i novinarstvu. Obično je možete pronaći kako piše o raznim temama i slini po novim gadgetima i igrama.

Više od Megan Ellis

Pretplatite se na naše obavijesti

Pridružite se našem biltenu za tehničke savjete, recenzije, besplatne e -knjige i ekskluzivne ponude!

Kliknite ovdje za pretplatu